259,00lei

In Stock

Descriere

Coagulant pentru branzeturi pe baza de chimozina bovina pura. • creste aroma şi textura branzeturilor • creste randamentul obtinandu-se o cantitate mai mare de branza • gustul branzeturilor este mai bun • coagulul rezultat este mai dens, mai ferm Forma: pudra Ambalaj: cutie 500 g Compozitie: Sodium chloride, chymosin, casein peptone Descriere CHY-MAX® Powder Extra NB este o chimozina bovina pura, produsa prin fermentarea submersa a unui substrat vegetal, cu ajutorul unei tulpini selectate de Aspergillus niger var. awamori, ce este mentinuta în conditii controlate si nu se regaseste în produsul finit. Produsul contine enzime de coagulare a laptelui cu specificitate ridicata asupra kappa-cazeinei, ce determina formarea unui coagulul calitativ. Activitatea proteolitica generala are o influenta semnificativa asupra dezvoltarii gustului si texturii branzeturilor. Enzima coagulanta activa este chimozina (EC 3.4.23.4). Utilizare: CHY-MAX® Powder Extra NB poate fi folosit pentru producerea oricaror tipuri de branza: tari, semi-tari, cu pasta moale, cu mucegai, maturate, cu grasime redusa si branzeturi folosite ca ingrediente. Dozaj 30-60 IMCU/l lapte Dozarea corecta a coagulantilor depinde de urmatorii factori: tipul de branza, temperatura si pH-ul laptelui, caracteristicile culturilor folosite, dozajul de CaCl2 si de NaCl. Acesti factori pot varia în functie de tara, de fabrica si de zi. Prin urmare, dozajul exact trebuie optimizat la conditiile locale. Instructiuni de utilizare Se recomanda sa diluati o parte coagulant la 10-50 parti apa, înainte de folosire. Apa de dilutie trebuie sa aiba un pH <6.4 si sa nu aiba clor. Daca pH-ul si clorul apei nu pot fi tinute sub control, recomandam sa amestecati 1 parte coagulant cu maxim 5-10 parti apa. Coagulantul diluat trebuie adaugat imediat în lapte si se amesteca 2-3 minute pentru a-l distribui corespunzator în lapte. Fabricat in Danemarca.