8,59lei

In Stock

Descriere

Cheagul Chy-Max®, de la Chr. Hansen, are o activitate enzimatică ridicată, având puterea să coaguleze în condiții de siguranță pentru orice tip de brânză veți alege să fabricați, din lapte de vacă, oaie sau capră.

Fiind o chimozină 100 %, este ideal pentru fabricarea brânzeturilor cu perioadă de maturare mai mare de 3 luni, comparativ cu un coagulant microbian care poate să ofere gust amar in brânză.

Siguranța în timpul coagulării este unul dintre dezideratele de bază ale producătorului de brânză, iar din acest motiv, cheagul trebuie ales cu grijă și menținut în condițiile necesare pentru a nu-și pierde activitatea enzimatică.

Prin tehnologia de fabricație, cheagul Chy-Max® are o valabilitate de doi ani, timp în care, în condițiile depozitării la temperaturi ambientale, enzimele acestuia rămân active.

Menținerea calității cheagului pentru o durată extinsă de timp este realizată atât prin modul de fabricație a cheagului, cât și datorită ambalajului opac, special conceput, care protejează perfect cheagul de expunerea la aer, lumină și alți factori de mediu.

Un cheag la preț avantajos, de excelentă calitate, potrivit pentru micii producători de brânză!

Cheagul Chy-Max® este cea mai potrivită soluție pentru producătorii care încheagă cantități mici de lapte.

Dozajul recomandat este de 2,5 ml pentru 10 l lapte, sau un sfert de dop pentru 10 l lapte.