Maeștrii manejului (I)

Categories Cai

Școala Regală Andaluză de Artă Ecvestră, o lecție de stil și perfecțiune

Școala Regală Andaluză de Artă Ecvestră din Jerez de la Frontera este cunoscută în întreaga lume pentru caii care dansează. Spectacolul e un adevărat balet ecvestru, punând în scenă mișcări de dresaj clasic și de ”doma vaquera”.

Celebră în toată lumea pentru armonia și perfecțiunea cu care caii excelent dresați execută mișcări spectaculoase, Școala Regală Andaluză de Artă Ecvestră din Jerez de la Frontera, a fost înființată de Alvaro Domecq, în 1972.

Un an mai târziu, Regele Juan Carlos I – la acea vreme prinț al Spaniei – l-a decorat pe acesta cu distincția ”Caballo de Oro” (Calul de Aur), cel mai prestigios trofeu ecvestru acordat anual în Spania ca o recunoaștere a activității sale depuse în slujba artei ecvestre. În cinstea acestui eveniment, Alvaro Domecq a prezentat în premieră absolută spectacolul intitulat ”Cum dansează caii andaluzieni”, evenimentul marcând, așadar, începuturile acestei Școli.

În faza inițială, Școala s-a aflat sub manageriatul creatorului său și mai târziu Ministerul Informației și Turismului a preluat conducerea instituției, cumpărând ansamblul arhitectural ”Recreo de Las Cadenas” de la ducele de Abrantes și construind un manej – opera arhitectului José Luís Picardo – care poate găzdui 1600 de spectatori și grajduri pentru 60 de cai.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești hranitoareaccesorii muls si procesarea laptelui, dar și hrană pentru cai.

Școală Regală
În 1982, conducerea Școlii a fost preluată de un organism aflat în subordinea Consiliului Provincial din orașul Cadiz care are drept misiune promovarea și susținerea școlii la nivel internațional.

În 1986, au fost achiziționate grajdurile lui Don Pedro Domecq de la Riva, ceea ce a însemnat aducerea a 35 de cai spanioli de rasă pură și preluarea unei colecții de 19 trăsuri de epocă – unele dintre ele datând din anul 1730 – împreună cu tot harnașamentul aferent, piesele având o valoare istorică inestimabilă.

Regele Spaniei a acceptat, în iunie 1987, funcția de președinte de onoare, conferind instituției titulatura de Școală Regală, în același an, familia regală asistând din loja oficială la spectacolul inaugural. În 2003, Școala a devenit fundație, statut care i-a conferit o mai mare soliditate din punct de vedere legal și care îi permite atragerea de finanțări private.

Fotografii furnizate de Școala Regală Andaluză de Artă Ecvestră din Jerez de la Frontera – Spania.
Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre Avda.

Duque de Abrantes, S/N. 11407. Jerez de la Frontera. Cádiz
E-mail: info@realescuela.org
www.realescuela.org

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *